Σε μια όμορφη και συναισθηματικά φορτισμένη συνάντηση, το νεοσύστατο ελληνικό «ΔΙΚΤΥΟ» Παρόχων Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία, η Ελληνική Πολιτεία και η πανευρωπαϊκή ομπρέλα των -20.000 και πλέον- φορέων παροχής υπηρεσιών σε Ανθρώπους με αναπηρία, EASPD (Εuropean Association of Service Providers for Persons with Disabilities), έκαναν την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και σύσσωμο το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη, της Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, του Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεωργίου Σταμάτη & του Προϊσταμένου Πολιτικών Ενίσχυσης Παιδιών με Αναπηρία κ. Δημήτρη Νικόλσκι. Η Περιφέρεια Αττικής τίμησε επίσης την εκδήλωση, μέσω του εκπροσώπου της, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας κ. Νικολάου Πέππα & της Εντεταλμένης Συμβούλου Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Γραφείου Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του EASPD, κ. Luk Zelderloo, σημαντικών συνεργατών του και της πρόσφατα εκλεγμένης εκπροσώπου της Ελλάδας στο Δ.Σ. του ΕASPD, κ. Αγάπης Παπαδάκη.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Zelderloo επισήμανε ότι «…αυτό που κατόρθωσαν οι οργανισμοί αυτοί συστήνοντας το «ΔΙΚΤΥΟ» είναι μοναδικό … κατόρθωσαν να βγουν από το κουτί-πλαίσιο ασφαλείας τους και να σκεφτούν μεγαλόπνοα. Και ακριβώς αυτό είναι το δίκτυο, να σκέφτεσαι μεγαλόπνοα.», γεγονός που προσυπέγραψε και για λογαριασμό του «ΔΙΚΤΥΟΥ» ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του και Πρόεδρος του Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», κ. Ερωτόκριτος Νεόφυτος λέγοντας ότι «Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα επιστημονικά εργαλεία και τις βέλτιστες παγκόσμιες πρακτικές ώστε να συμβάλουμε στην δημιουργική εξέλιξη του ειδικού πληθυσμού μας».

[show_post_tags]