todiktyo-partners-xan-el

Εθνικό Συμβούλιο ΧΑΝ Ελλάδος

Το Εθνικό Συμβούλιο των Χ.Α.Ν. Ελλάδος, εκπροσωπεί στην Ελλάδα την Παγκόσμια Χ.Α.Ν. (YMCA) που είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη διεθνής εθελοντική οργάνωση για νέους η οποία ιδρύθηκε το 1844 και λειτουργεί σήμερα σε 119 χώρες με περισσότερα από 58.000.000 μέλη.  Κύριο μέλημά της από το 1844 αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα είναι η εξωσχολική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης προγραμμάτων για παιδιά ΑμΕΑ, η συμπερίληψή τους, η αποδοχή τους, η ισότιμη συνύπαρξη και η συνεργασία μαζί τους σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα, καθώς και η στήριξη των οικογενειών τους που βρίσκονται σε αδυναμία.

Το Εθνικό Συμβούλιο των Χ.Α.Ν. Ελλάδος, δραστηριοποιείται μέσω των κεντρικών Χ.Α.Ν. και των Παραρτημάτων τους  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για περισσότερο από 100 χρόνια.

Σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες συμμετέχει στην προσπάθεια ανάπτυξης αθλημάτων με αμαξίδιο (μπάσκετ, τέννις, πινγκ πονγκ), μπότσια, χορού, μπαλέτου, ξιφασκίας θεάτρου, χορωδίας και άλλων σημαντικών δραστηριοτήτων (ζωή στη φύση, κατασκηνώσεις κλπ.,) που στόχο έχουν την κάλυψη αναγκών των ανθρώπων με αναπηρίες και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους διαχρονικά.

Όραμα δράσης για το Εθνικό Συμβούλιο των Χ.Α.Ν. Ελλάδος είναι και η δημιουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης, ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, και Κέντρων Ημέρας, κάτι για το οποίο ήδη εργάζεται διαμορφώνοντας ανάλογα τα ακίνητά της προκειμένου να πιστοποιηθεί ως φορέας για τις αντίστοιχες λειτουργίες και να επιτύχει την κάλυψη των αναγκών των παιδιών αυτών ακόμα και όταν δεν θα έχουν δίπλα τους τους γονείς τους.