todiktyo-partners-isas-el

Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς – Ι.Σ.Α.Σ.

Το Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΙΣΑΣ) ιδρύθηκε το 2010 και συνιστά μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία, που αποσκοπεί στην εκπαίδευση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με Αναπτυξιακές και άλλες Διαταραχές (όπως Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας, Εναντιωματική Διαταραχή κ.ά.). Εκτός από τους παιδαγωγικούς και θεραπευτικούς σκοπούς του ΙΣΑΣ, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διάδοση και στην εφαρμογή του Συστημικού, Συμπεριφορικού-Αναλυτικού μοντέλου σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).

Οι βασικές στοχεύσεις του Ι.Σ.Α.Σ. είναι:

Κλινικές/θεραπευτικές/παιδαγωγικές στοχεύσεις:

Πρωταρχικό στόχο του Ινστιτούτου αποτελεί η βέλτιστη δυνατή πρόοδος για κάθε βρέφος, παιδί, έφηβο, νέο ενήλικα και οικογένεια, υπό το πρίσμα ολιστικών, συστημικών παρεμβάσεων. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο Ι.Σ.Α.Σ. περιλαμβάνουν τους τομείς του λόγου και της επικοινωνίας, της γνωστικής, της συναισθηματικής και της κοινωνικής ανάπτυξης, της ψυχοκινητικής ανάπτυξης, της αυτοϋπηρέτησης, των δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας, υποστήριξης για συνεκπαίδευση και κοινωνική ένταξη, καθώς και της εκπαίδευσης, στήριξης και συμβουλευτικής γονέων.

Ερευνητικές στοχεύσεις:

Ταυτόχρονα, σκοπός του Ινστιτούτου είναι η διεξαγωγή ερευνητικού έργου σε συνεργασία με σημαντικούς πανεπιστημιακούς φορείς, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κοινωφελή ιδρύματα υψηλού κύρους, όπως το Ίδρυμα Ωνάση.

 Δια Βίου Εκπαίδευση, Επιμόρφωση, Εποπτεία:

Στους στόχους του Ινστιτούτου εμπίπτει και η διάδοση βέλτιστων θεραπευτικών παρεμβάσεων στην πατρίδα μας, μέσω διοργάνωσης και συμμετοχής σε συνέδρια και  ημερίδες, αλλά και τη διοργάνωση σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και εποπτειών, με αποδέκτες ψυχολόγους, ψυχιάτρους, εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και γονείς. Παράλληλα, βασική στόχευση του Ι.Σ.Α.Σ. αποτελεί η διάδοση του θεραπευτικού μοντέλου της Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς.

Όραμα του Ι.Σ.Α.Σ. είναι να προσαρμόζονται όλοι οι αποδέκτες των υπηρεσιών του ΙΣΑΣ στο οικογενειακό, σχολικό, και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, μέσα από διεργασίες ένταξης και ίσων ευκαιριών. Να στηριχθούν ώστε να ζήσουν με νόημα ζωής που οι ίδιοι προσδιορίζουν.