todiktyo-partners-kpechios-el

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ιδρύθηκε το 1996 και είναι η μεγαλύτερη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία στην Ελλάδα με έδρα στην επαρχία, στο ακριτικό νησί της Χίου, και μία από τις δυναμικότερες στον τομέα της ψυχικής υγείας στη χώρα.

Η φιλοσοφία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου διαπνέεται από τις αρχές της Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχιατρικής. Οι δράσεις και οι υπηρεσίες του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου παρέχονται μέσα στην κοινότητα, χωρίς να απομακρύνονται οι ψυχικά ασθενείς από το φυσικό/κοινωνικό τους περιβάλλον, διασφαλίζοντας το συνεχές της φροντίδας και με την ενεργητική συμμετοχή της κοινότητας. Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου συμμετέχει στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα με δύο δομές, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης «Ψυχαργώς».

Σκοπός του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου είναι η ποιοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής σε Χίο και Αθήνα. Επίσης στοχεύει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, αποκατάσταση, ερευνητική μελέτη, σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων δημόσιας υγείας, αγωγή – ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

To όραμα μας

Ένας κόσμος που μιλάει για την ψυχική υγεία με άνεση και αναγνωρίζει, κατανοεί και αποδέχεται τη διαφορετικότητα των ατόμων με ψυχιατρικές/ψυχολογικές/αναπτυξιακές διαταραχές.

Η αποστολή μας

  • Να εργαζόμαστε κάθε μέρα για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με ψυχιατρικές/ψυχολογικές/αναπτυξιακές διαταραχές και τις οικογένειές τους, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής.
  • Να υλοποιούμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με απώτερο σκοπό την κατάργηση των διακρίσεων, για να απολαμβάνουν οι ωφελούμενοι μας όλο και περισσότερο τη ζωή τους, συνυπάρχοντας στην κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
  • Να εκπαιδεύουμε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ώστε να βελτιώνουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε ωφελούμενους και φροντιστές, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αμφοτέρων.