todiktyo-partners-merimna-el

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

Ο «Σύλλογος Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» δημιουργήθηκε το 1979 ως αποτέλεσμα της φιλανθρωπικής διάθεσης μια ομάδας ατόμων που δεν φοβήθηκαν τη διαφορετικότητα…

Στο πέρασμα του χρόνου η ομάδα αυτή γιγαντώθηκε και ανάπτυξε πολλές δραστηριότητες στο προνοιακό χώρο των ΑμεΑ με Νοητική Υστέρηση. Ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα των καιρών κατάφερε να καλύπτει κάθε φορά το κενό του Κράτους Πρόνοιας. Δημιούργησε δομές δημιουργικής απασχόλησης και αποκατάστασης των ΑμεΑ , ανέπτυξε προγράμματα κατάρτισης για ΑμεΑ .Ανέπτυξε δραστηριότητες αφύπνισης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού των ΑμεΑ.

Αποτελεί κοινωνικό εταίρο του Κράτους, μέσω της πιστοποίησης του ως Φορέα Παροχής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Κοινωνικής Φροντίδας ενώ  είναι σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας των τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης με τους οποίους συνεργάζεται σε πολλαπλά επίπεδα, πάντα με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλη την κοινωνία.

Στόχος του Συλλόγου  είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων, δομών και εργαστηρίων που απαντούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους στο ν. Πιερίας.

Ο Σύλλογος Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης δραστηριοποιείται στους εξής άξονες:

  • Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας
  • Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης
  • Δράσεις Ευαισθητοποίησης

Η Μέριμνα λειτουργεί 2 Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ συνολικής χωρητικότητας 91 ατόμων.

Επίσης λειτουργεί 3 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση άνω των 18 ετών των 4 ατόμων η καθεμία. Στόχος είναι η δημιουργία ενός οικογενειακού και ασφαλούς περιβάλλοντος, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τόσο των Αμεα όσο και των οικογενειών τους.

Επιπλέον, υλοποιεί πληθώρα άυλων δράσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας. Συγκεκριμένα, εκπονεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαφορετικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησής τους. Διοργανώνει επισκέψεις σχολείων στις εγκαταστάσεις της ,όπου πραγματοποιούνται από κοινού δραστηριότητες με στόχο την εμπλοκή των μαθητών με τους ωφελούμενους της.

Το όραμά μας είναι μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια κοινωνία για όλους, όχι για κάποιους, όχι για τους πιο δυνατούς. Γιατί όλοι μπορούν!