todiktyo-partners-alma-el

Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η πορεία του σωματείου ξεκινά το 1996 όταν μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων -από το χώρο της ειδικής αγωγής- θέλησε να συμβάλλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Με σθένος και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε πλήθος προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και  ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία  με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στηρίζοντας παράλληλα την οικογένειά τους.

Είμαστε κοντά στην οικογένεια από τη δύσκολη ώρα της αποδοχής της διάγνωσης μέχρι την δια βίου αποκατάσταση του νέου με αναπηρία σε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης….

Ξεκινάμε από την έγκαιρη παρέμβαση και ακολουθούμε την πορεία του παιδιού σε όλες της εκφάνσεις της ζωής του σαν μια παράλληλη οικογένεια, εμψυχώνοντας τόσο το παιδί με αναπηρία όσο και την οικογένειά του να ανακαλύψει την δύναμη της διαφορετικότητας και τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Μέσα από εκπαιδευτικές , αθλητικές , πολιτιστικές δραστηριότητες επιδιώκουμε την ολιστική θεραπευτική εξατομικευμένη παρέμβαση που ταιριάζει στις ανάγκες του κάθε μας παιδιού.

Όλες μας οι δράσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σχεδιάζονται σύμφωνα με το τρίπτυχο της φιλοσοφίας μας:

  • Εκπαίδευση ένταξη του ατόμου με αναπηρία
  • Στήριξη, αποφόρτιση της οικογένειας
  • Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση της κοινότητας

Χρόνο με το χρόνο η ομάδα του ΑΛΜΑ μεγαλώνει, εξελίσσεται και ανανεώνεται αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερα άτομα με και χωρίς αναπηρία και τις οικογένειές τους.