todiktyo-partners-syzoi-el

«ΣΥΖΩΗ» – Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες

Ο Σύλλογος “ΣΥΖΩΗ” – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες, ιδρύθηκε το 2007, στη Θεσσαλονίκη, από γονείς παιδιών με τύφλωση & πρόσθετες αναπηρίες.

Βασικοί στόχοι του συλλόγου είναι η κατάκτηση του μέγιστου των δυνατοτήτων των ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, μέσα από θεραπευτικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες, η ισότιμη εκπαίδευση και η κοινωνική ένταξη των παιδιών, η ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειών τους, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Από το 2007 λειτουργεί το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα κατ’ οίκον πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για βρέφη και νήπια με τύφλωση (0-6 ετών). Από το 2013 λειτουργεί το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες. Οι υπηρεσίες του Κέντρου περιλαμβάνουν εξατομικευμένα και ομαδικά προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης/κινητικότητας, φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, ειδικής αγωγής, αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ειδικής φυσικής αγωγής, μουσικοθεραπείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων.

Η ΣΥΖΩΗ είναι ειδικά πιστοποιημένος φορέας παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, εποπτεύεται από τον Δήμο Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Εργασίας