Στις 2 και 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, διημερίδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος FORESEE με θέμα τον Κοινωνικό Διάλογο στον χώρο των Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Στη διημερίδα, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι: Federation of European Social Employers, European Federation of Public Service Unions, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ,  ΣΚΛΕ, ΟΜΕΔ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν από τους Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους ομιλητές μια σαφή και τεκμηριωμένη εικόνα για την έννοια και τον ορισμό του  Κοινωνικού διαλόγου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σε θεσμικό αλλά και πραγματικό επίπεδο.

Αναδείχθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να ενισχυθεί ο Κοινωνικός Διάλογος στην χώρα μας, καθώς όπως επισημάνθηκε, υπάρχει το απαραίτητο  θεσμικό πλαίσιο αλλά δεν έχουν γίνει τα αναγκαία βήματα όσον αφορά την ικανότητα των εργοδοτικών και των  οργανώσεων των εργαζομένων να  ανταπεξέλθουν στις τυπικές αλλά και ουσιαστικές προϋποθέσεις του.

[show_post_tags]